Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Yrkesvux

Yrkesvux är yrkesinriktad vuxenutbildning på gymnasial nivå inom den kommunala vuxenutbildningen. Utbildningen vänder sig till dig som vill läsa in en specialkompetens för att kunna bli anställningsbar inom en särskild bransch, exempelvis undersköterska, svetsare eller golvläggare. Yrkesvux är till för dig som saknar gymnasieutbildning med yrkesinriktning, eller har en gymnasial yrkesutbildning som behöver kompletteras.

Som folkborkförd i Hylte kommun har du möjlighet att gå kurser inom yrkesvux inte bara i hemkommunen utan i samtliga kommuner i Halland. Bor du i Hylte kan du till exempel gå en yrkesutbildning i Halmstad eller Varberg. För studier på yrkesvux kan du söka studiemedel från CSN.

Aktuella yrkesvuxutbildningar i Hylte

I Hylte erbjuds för tillfället två olika kurspaket inom yrkesvux: barn- och fritid, samt vård- och omsorg. Kurspaketen innebär studier i 80 veckor, vilket motsvarar 2 år om du läser höst- och vårterminer. Utbildningarna kräver att du har godkända betyg på grundläggande nivå i Svenska/Svenska som andraspråk och samhällskunskap.

Kontakt