Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Kulturskola

Välkommen till Hylte Kulturskola!

Kulturskolan är en frivillig verksamhet. Hylte kommun har valt att göra den helt kostnadsfri för att alla barn och unga ska ha möjlighet att ta del av olika konstformer, och utveckla sin kreativitet. Skolan har funnits i drygt 55 år och söker hela tiden bredda sitt utbud, vårda traditionella uttryck och utveckla nya för framtiden. Kulturskolan i Hylte har för närvarande ungefär 250 elever, från 6 till 19 år. (Skolan tar även emot vuxna elever i mån av plats).

Undervisningen sker i grupp eller individuellt, och i mindre ensembler i olika genrer. Kulturskolans elever får många tillfällen att framträda under sina år på skolan. Det görs dansföreställningar och konstutställningar och elever är ute och spelar på äldreboenden, skolor, i kyrkor, för föreningar och i andra sammanhang årligen, utöver de egna konserter som anordnas för föräldrar och allmänheten. I samarbete med skolans elevförening ordnas ibland ”workshops” där det jobbas intensivt inom olika konstformer tillsammans med konstnärer, artister eller skolans lärare.

Samarbete med grundskolan
Med jämna mellanrum samarbetar Kulturskolans lärare tillsammans med elever och lärare på grundskolan i olika projekt. Några teman för projekten har exempelvis varit "Fruktsallad", "Djur i dur", "Transportmedel", "Häxor och troll" och "Rymdmusikal". Kulturskolan samarbetar också med grundskolan vid avslutningar, luciasamlingar, basarer och liknande.

Kontakt