Teknikprogrammet

På teknikprogrammet får eleverna kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Eleverna får också kunskap om matematik, fysik och kemi med särskilt fokus på teknikens roll i samspelet mellan människa och natur.

På teknikprogrammet tränas eleverna i att ta stort ansvar för dina studier. I teknik ska eleverna undersöka, beskriva och systematisera olika egenskaper hos tekniska objekt och processer. I fysik och kemi ska eleverna undersöka, beskriva och systematisera olika företeelser i naturen samt göra kopplingar till tekniska processer. Matematik är inom teknikområdet ett språk och ett redskap för att förstå, uttrycka och analysera sammanhang. Alla ämnen inom utbildningen ska bidra till att utveckla elevernas förmåga att använda digital teknik, särskilt som ett redskap för teknik och teknisk utveckling.

Inriktning produktionsteknik

Inom inriktningen läser eleverna kurser om totalt 300 poäng i ämnena: Mekatronik, produktionskunskap och produktionsutrustning. Kurserna inom inriktningen ger eleverna kunskaper och färdigheter i produktion och företagande. Eleverna får en inblick i automation och hur produktionslinjer styrs samt produktionskunskaper inom olika områden.

Vägar vidare efter programmet

Programmet förbereder dig för högskolestudier inom i första hand det tekniska området.

Ansök till programmet via gymnasiehalland.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller genom den här länkenlänk till annan webbplats.