Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Samhällsvetenskapsprogrammet

På samhällsvetenskapsprogrammet får du problematisera, analysera och kritiskt granska samhället och den tid vi lever i. Du får lära dig att ta ställning och att det finns fler än ett sätt att lära sig saker på.

På samhällsprogrammet tränas du i att ta stort ansvar för dina studier. Elever och lärare planerar, genomför, samarbetar och utvärderar arbetet tillsammans, så att innehållet följer examensmålen för samhällsvetenskapsprogrammet.

Inriktning beteendevetenskap
På Hylte gymnasieskola finns den beteendevetenskapliga inriktningen som ger kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen ska eleverna fördjupa sin förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ska även ge kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utveckla elevernas förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Vägar vidare efter programmet

Samhällsvetenskapsprogrammet ger unika möjligheter för dig som har initiativförmåga, många idéer och som i framtiden vill plugga vidare på högskola. Programmet förbereder dig för högskolestudier inom i första hand det samhällsvetenskapliga området och kan leda till yrken som till exempel journalist, jurist, lärare, polis och psykolog.

Ansök till programmet via gymnasiehalland.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller via den här länken Länk till annan webbplats..

Kontakt