Högskoleförberedande examen

På utbildningen mot en högskoleförberedande examen får du problematisera, analysera och kritiskt granska samhället och den tid vi lever i. Du får lära dig att ta ställning och att det finns fler än ett sätt att lära sig på.

Inriktningen ger unika möjligheter för dig som har initiativförmåga, många idéer och som i framtiden vill plugga vidare på högskola. Utbildningen förbereder dig för högskolestudier inom i första hand det samhällsvetenskapliga området och kan leda till yrken som till exempel journalist, webbredaktör, kurator, jurist, lärare, polis och psykolog.

Genom utbildningen tränas du i att ta stort ansvar för dina studier. Elever och lärare planerar, genomför, samarbetar och utvärderar arbetet tillsammans, så att innehållet följer examensmålen för samhällsvetenskapsprogrammet.