Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Gymnasieskola i Hylte

På gymnasienivå i Hylte kommun finns det numera endast möjlighet att läsa Introduktionsprogrammet (IM). Introduktionsprogrammet vänder sig till elever som inte har behörighet till att läsa ett nationellt gymnasieprogram.

För elever med behörighet erbjuds det andra gymnasieutbildningar i Halland som det finns samlad information om på webbplatsen www.gymnasiehalland.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Introduktionsprogrammet (IM)

Introduktionsprogrammet vänder sig till dig som inte uppnått behörighet för att kunna läsa ett nationellt gymnasieprogram. Meningen med programmet är att det ska ge dig som elev möjlighet att komma in på ett nationellt program eller leda till arbete. Utbildningen är på heltid och för att nå ditt mål följer du en individuell studieplan.

Om du inte bor i någon av de halländska kommunerna (Hylte, Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Halmstad och Laholm) men vill ansöka till Introduktionsprogrammet i Hylte söker du via antagningen i din hemkommun. Då gäller det sista ansökningsdatum som din hemkommun angett. Din hemkommun vidarebefordrar din ansökan och dina betyg till Hallands gemensamma antagningsenhet. Antagningsbesked kommer på posten.

Aktuellt schema IM-elever

Kontakt