Solgläntans förskola

Solgläntans förskola i Långaryd är en liten och trygg 1–5-årsförskola med två avdelningar, Tuvan (1–3 år) samt Stubben (4–5 år). Barnen är indelade i grupper under större delen av dagen, detta för att skapa en så trygg förskolevistelse för barnen som möjligt.

Under 2020–2021 arbetar vi med:

• Språkutveckling – framför allt att närma sig skriftspråket samt tillgängliga lärmiljöer!
  • Att ge barnen grunden till att få möjlighet att ta del av våra traditioner.
  • Att ge barnen en känsla för rätt och fel och en vilja att bry sig om varandra och miljön runtomkring.
  • Att ge barnen möjlighet att uttrycka sig på olika sätt, exempelvis genom sång, bild, drama och lek.
  • Att ge barnen trygghet och självkänsla så att de vågar vara sig själva och tro på sig själva.
  • Att ta tillvara barnens leklust och nyfikenhet och hjälpa dem att utvecklas till att bli kreativa och självständiga.
  • Framför allt vill vi att barnen ska känna sig välkomna till oss på Solgläntan och känna att vi tycker om dem.

På Solgläntan har vi ett aktivt föräldraråd som träffas två gånger per termin. För mer information om vår verksamhet se Solgläntans instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.