Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Om kakor/cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor (cookies) få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som används till att analysera hur besökaren använder webbplatsen. Kakor används av rent tekniska skäl för att vi ska kunna förbättra webbplatsen för besökarna.

Om du inte accepterar kakor

Om du inte accepterar kakor kan du göra inställningar i din webbläsare. Du kan till exempel ställa in att du automatiskt nekar lagring av kakor eller att du ska få information när en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan du också rensa tidigare lagrade kakor. Se din webbläsares hjälpsidor och inställningar för mer information.

Hur använder vi kakor?

Vi använder framförallt kakor för att kunna analysera besöksstatistik. Ingen personlig information sparas via kakor och information om besökaren kan inte spåras. En kaka kan inte användas för att förstöra eller på något sätt skada besökarens dator.

Aktivt samtycke

På hylte.se har vi ingen särskild funktion för aktivt samtycke, utan utgår från att du stänger av webbläsarens funktion (se mer information under stycket "Om du inte accepterar kakor") för lagring av kakor om du inte samtycker till lagring på din dator.

Nedan följer en redovisning av de kakor som används på vår webbplats.

Siteimprove

Siteimprove används på hylte.se för att samla besöksstatistik. Verktyget sätter enstaka kakor.

Kakor från Siteimprove (engelska) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rek.ai

Rek.ai är en tjänst vi använder för att förbättra upplevelsen på webben med hjälp av AI (artificiell intelligens). Bland annat genom länkar till mest populära sidor.

Piwik

På webbsidorna som riktar sig till turister och besökare Länk till annan webbplats. används Piwik som webbanalysverktyg. Information om användningen av sidorna används i forskningssyfte och är en del i ett EU-finansierad projekt som kallas Destination Halland 2020.

Lyssna (ReadSpeaker)

Använder du lyssnafunktionen lagras inga kakor förutom om du väljer att anpassa inställningarna. Då lagras ett antal kakor beroende på val av inställningar.

Sociala medier

Vi använder bland annat Facebook, Twitter och YouTube. Dessa webbplatser ligger på externa platser som vi inte råder över och vi kan därför inte svara på hur kakor används där.

Kontakt