Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Vaccinationsstart på Sjölunda i Torup idag

Idag inleds vaccineringen av de boende på kommunens särskilda boenden. Först ut är de äldre på Sjölunda i Torup. Flertalet av de äldre har tackat ja till att vaccinera sig.

Vaccinationen utförs av ett vaccinationsteam från Region Halland med stöd av kommunens sjuksköterskor. Alla äldre som tackat ja kommer att vaccineras, även personal som arbetar nära riskgrupper kommer att vaccineras enligt Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning.
– Vi kommer att vaccinera så många vi kan inom prioriterade områden. Det vaccinet som vi använder nu kommer i ampuller med sex doser och kan inte transporteras eller sparas efter att förpackningen brutits, eftersom det måste hållas nedkylt. Så vi försöker att arbeta så effektivt som möjligt och använda varje dos vi har, berättar Jörgen Lövgren, enhetschef på Sjölunda och ställföreträdande kontorschef för omsorgskontoret.

God respons för vaccination

Vaccinationen är frivillig för såväl de äldre som medarbetare inom omsorgen.
– Responsen för vaccination har varit god hos såväl de boende som deras anhöriga och gode män. Det finns en stor förståelse för att det här är viktigt. De som lämnat ett medgivande får den första sprutan idag och nästa om tre veckor. Efter ytterligare en vecka eller två ska de ha ett fullgott skydd, säger Jörgen Lövgren.

Alla boende på Sjölunda som tackat ja kommer att vaccineras den här veckan, därefter fortsätter vaccineringen på övriga särskilda boenden i kommunen. När dessa är klara erbjuds vaccinering till äldre med hemsjukvård och eller hemtjänst och personer inom LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).
– Ambition är att vaccinera så många som möjligt så snart vi kan. Vaccinationstakten är beroende av leverans av vaccin och fördelningen av antalet doser från Region Halland. Vi har ett tätt samarbete med regionen för att hålla vaccinationstakten uppe och följa eventuella uppdaterade rekommendationer, säger Jenny Hagesjö, vaccinationssamordnare i Hylte kommun.

Mer information om vaccinering kommer

Närsjukvården ansvarar för vaccinering av dem som är över 70 år och som bor i eget boende.
– Alla som har någon form av insats från kommunens omsorgskontor kan avvakta och invänta mer information. De kommer att bli kontaktade om vaccinering, de behöver inte göra något på egen hand. Övriga kommuninvånare kommer att få information från Region Halland när det är dags att lämna medgivanden och börja boka vaccinering, säger Jörgen Lövgren.

Du kan läsa mer om Folkhälsomyndighetens rekommendation för vaccinering mot vocid-19 via länken nedan.

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Kontakt