Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Ungdomarnas syn på arbetslivet under feriearbete

Under tre veckor följer vi ungdomar på olika feriearbetsplatser runt om i kommunen. Här är en intervju med tre ungdomar som under dessa veckor arbetar på camp Vallsnäs i Unnaryd.

Camp Vallsnäs är ett läger för barn i årskurs fyra till sex som pågår under en vecka i juni-juli. Här arbetar feriearbetarna som aktivitetsledare och arbetsuppgifterna varierar beroende på barnens behov och önskemål under lägerveckan.

Anders Larsson, 17, tycker att arbetet är roligt och spännande då han aldrig tidigare arbetat med barn.
– Jobbet är roligt då man får leka med barnen på arbetstid, det är även en helt annan arbetsplats än vad jag är van vid, vilket gör arbetet spännande.

Han berättar även om hur en vanlig dag som aktivitetsledare ser ut.
– Som ledare på camp Vallsnäs börjar arbetet 7.30 där man åker från Hyltebruk till Unnaryd. Dagen består mestadels av att plocka fram redskap och göra aktiviteter med barnen. Sedan serverar vi också lunch, paddlar kanot, och bara har allmänt kul. Vid tre tiden på eftermiddagen åker barnen hem från lägret och vi stannar och ser till att ingen är kvar innan vi ledare lämnar och åker hem för dagen.

Alex Zatiemah, 17, aktivitetsledare på Vallsnäs tycker att det roligaste är mötet med barnen.
– Att få vara med barnen är det roligaste som finns och det är det bästa arbetet som jag har haft. Alex säger att han sökte feriearbete i år för att slippa sitta hemma under Corona pandemin. Att jobba är bättre än att bara sitta hemma som många andra.

Lisa Helin, 17, berättar om hennes tankar första dagen som aktivitetsledare på camp Vallsnäs.
– Det var väldigt nervöst och pirrigt men samtidigt var det väldigt spännande att få jobba på en ny arbetsplats. Självklart var det lite stelt i början men det löste sig snabbt och barnen var så positiva.
Hon berättar även att man som feriearbetare får väldigt mycket erfarenhet som kan hjälpa en i framtiden.
– Man utvecklas så mycket och växer som person när man arbetar vid ung ålder. Det är också väldigt lärorikt och man lär sig nya saker hela tiden.

Jag som skrivit artikeln heter Nora Dammert Andersson och jag praktiserar som kommunikatör i
sommar. Nästa vecka får ni träffa ytterligare några ungdomar ute i arbetslivet.

/Nora Dammert Andersson

Kontakt