Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2021-02-03

Pausad undervisning för en skolklass i Unnaryd

Den senaste veckan har flera bekräftade fall av covid-19 rapporterats in från en klass på Unnaryd skola. I samråd med Smittskydd Halland har skolledningen nu beslutat att pausa undervisning för den berörda klassen. Detta för att bryta smittkedjan. Den totala inkubationstiden för covid-19 är 2–14 dagar men symptomen bryter normalt ut efter fem dagar.

Beslutet fattades formellt av barn- och ungdomsnämndens ordförande Maria Hedin under onsdagen och gäller från och med torsdagen den 4 februari till och med tisdagen den 9 februari. Undervisningen startar igen onsdag den 10 februari. Elever och vårdnadshavare till elever i berörd klass har informerats, och information har även gått ut till övriga vårdnadshavare och personal på skolan.

Undervisningen för övriga elever på skolan bedrivs som vanligt. Vårdnadshavare uppmanas att vara extra uppmärksamma på symptom hos sitt barn eller övriga familjemedlemmar. Friska elever utan symptom är välkomna till skolan, dock ska elever stanna hemma om det finns andra personer i hushållet som har en bekräftad covid-19-smitta. Skolledningen fortsätter att noggrant följa smittläget på Unnaryds skola tillsammans med kommunens krisledningsstab.