Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Ny plats för självprovtagning i Hylte kommun från och med 11 november

Karta över räddningstjänsten

Infarten till testningsområdet är på vänster sida om Räddningstjänsten (Verkstadsgatan 1). Följ skyltarna och ha en låg hastighet om du kör bil.

Med start imorgon, onsdag 11 november, sker självprovtagningen för covid-19 i Hylte kommun vid Räddningstjänstens lokaler på Verkstadsgatan 1 i Hyltebruk. Regionen har bytt ut provtagningsbussen mot en provtagningsbod som klarar även kallare väderlek.

Vid den nya självprovtagningsplatsen är det skyltat om hur du ska köra och vad som gäller vid provtagningsplatsen. Följ skyltningen på plats och håll låg hastighet (se illustrationskarta ovan). Det finns personal från Region Halland på plats som hjälper till att guida dig i självprovtagningsprocessen. Tänk på att du måste ha med dig giltig fotolegitimation.

Om självprovtagning

Om du är förkyld eller har symtom på covid-19 så kan du boka tid för självprovtagning. Du kan läsa mer om hur självprovtagningen går till och vad det innebär via länken nedan. Har du inga symtom så ska du inte göra någon provtagning eftersom kapaciteten för provtagning är ansträngd.

Provtagningen visar om du har covid-19 just nu. Region Halland erbjuder självprovtagning kostnadsfritt för alla från 6 år och äldre med symtom. Du genomför provtagningen själv på plats med ett provtagningspaket. För barn finns hjälp att få vid provtagningsplatsen.

På Vårdguiden 1177 kan du läsa mer om:

  • förutsättningar och vad som viktigt att tänka på
  • hur man bokar (provtagningen måste vara bokad via 1177 Vårdguidens e-tjänster för att självprovtagningen ska kunna genomföras)
  • vanliga frågor och svar
  • hur självprovtagningen går till
  • hur du får provsvar

Observera! Läs igenom hela sidan på 1177 för att säkert veta vad du ska göra vid provtagning för att det ska bli säkert och rätt. Du når informationssidan via 1177 vårdguiden Hallands webbplats eller direkt via länken nedan.

Vårdguiden 1177 - Självprovtagning covid-19 i Halland Länk till annan webbplats.

Kontakt