Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2019-09-06

Kommunen bjöd in entreprenörer till nytt bostadsprojekt vid Nissan

Under torsdagen besökte ett 30-tal entreprenörer Forum i Hyltebruk för en presentation av projektet Parkstaden, ett bostadsvecklingsprojekt i hjärtat av Hyltebruk alldeles intill Nissan där Hylte kommun nu öppnar upp möjligheten för entreprenörer att bygga attraktiva bostäder längst vattnet.
– Vi förväntar oss att Hylte kommun kommer att fortsätta växa och då behövs det byggas nya bostäder. En uträkning som gjort visar att det behövs 200 nya bostäder de närmaste 10 åren, säger kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S).

Under dagen fick entreprenörerna, utöver en presentation och rundvandring i området, också höra presentationer om centrumutveckling och om kommunens nya skatepark.

– Vi ser Parkstaden som en ny mötesplats för hela kommunen. En plats där generationer kan mötas genom exempelvis lekplats och boulebana, berättar Ronny Löfquist (S).

Detaljplanen för området kommer att behandlas på kommunstyrelsens kommande möte och marköverlåtelsen är planerad till 2021. Ambitionen är sedan att det första bostadshuset ska stå klart 2022.

Rundvandring parkstaden

Projektledare Stefan Wallner och kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) visade runt i området mellan Forum och Nissan.

Kontakt