Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hylte öppnar upp för idrottsaktiviteter som riktas till barn- och unga

Efter de nya rekommendationerna och i samråd med övriga kommuner i Halland har Hylte kommun beslutat att försiktigt börja öppna upp valda aktiviteter för barn- och unga, allt efter lokala förutsättningar.

Smittspridningen i Sverige och i länet har bromsat upp något men det är fortfarande ett allvarligt läge. Det konstaterade regeringen och Folkhälsomyndigheten under gårdagens presskonferens. Landets kommuner uppmanas att fortsätta hålla icke nödvändiga verksamheter stängda, till och med den 7 februari. Undantag görs för idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Undantaget gäller både utomhus- och inomhusaktiviteter. Dock poängterar Folkhälsomyndigheten att verksamheten måste bedrivas på ett smittsäkert sätt i enlighet med gällande föreskrifter och råd.

Med fokus på ungas hälsa

Enligt Folkhälsomyndigheten stärker öppna skolor och tillgång till fritidsaktiviteter hälsan hos barn och unga varför man nu även rekommenderar landets gymnasieskolor att gradvis gå över till växelvis distansundervisning. Dock bör denna bedömning göras utifrån lokalt smittläge. När det gäller högstadieskolorna säger Regeringen och Folkhälsomyndigheten att det är viktigt att så långt som det är möjligt hålla dem öppna under pandemin även om kommunerna fått tillstånd att vid behov gå över till fjärr- och distansundervisning även på högstadienivå.

Idrottsanläggningar för unga öppnar 8 februari

Efter de nya rekommendationerna och i samråd med övriga kommuner i Halland har Hylte kommun beslutat att försiktigt börja öppna upp valda aktiviteter för barn- och unga, allt efter lokala förutsättningar.
– Vi planerar att från och med den 8 februari återigen öppna upp våra inomhusanläggningar för idrottsutövande barn- och unga. Tiden framtill dess kommer vi att föra en dialog med kommunens föreningar för att säkerställa att det görs på ett smittsäkert sätt, säger Christer Grähs, kultur- och folkhälsochef.

Övriga kommunala verksamheter som exempelvis bibliotek, träffpunkter för äldre, simhall, gym och fritidsgård fortsätter att hålla stängt för allmänheten. De verksamheter som i dagsläget har en digital verksamhet fortsätter som tidigare tills att nya beslut fattas.

Kontakt