Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Hög smittspridning i kommunen under inledningen av 2021 – Lägesbild för covid-19

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög, både i Halland och i Hylte kommun. Under årets första vecka registrerades nästan 100 nya bekräftade fall av covid-19 i Hylte kommun. Den senaste veckan har knappt 50 nya fall registerats. Så sent som i mitten av november hade Hylte kommun under 100 bekräftade fall av covid-19, nu är den siffran uppe på över 400.

– Tyvärr verkar det som att smittspridningen har tagit fart i Hylte. Vi hade en väldigt låg spridning under våren, sommaren och hösten, men nu har spridningen varit hög i hela Halland och vi kan se den även här, säger Therése Reuter, stabschef.

Inga bekräftade fall på kommunens särskilda boenden

Trots den ökade smittspridningen så finns det i dag inga konstaterade fall inom kommunens särskilda boenden.
Inom omsorgsnämndens verksamheter pågår även vaccinationen för fullt. Under den innevarande veckan avslutas arbetet med vaccinationens första dos, i nästa vecka inleds arbetet med dos nummer två.

Högstadiet öppnar igen i nästa vecka – men inte för alla elever samtidigt

Högstadieskolorna i länet har inlett vårterminen med två veckors fjärr- och distansundervisning. Från och med måndagen den 25 januari återgår eleverna på Örnaskolan delvis till undervisning på plats. Det blir dock en växelvis återgång där delar av undervisningen fortsatt bedrivs på distans och inte alla elever är på plats i skolan samtidigt. Mer information kommer att skickas ut till berörda elever och vårdnadshavare under veckan.

Kontakt