Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad 2019-09-25

Första spadtaget för nya förskolan i Kinnared

Elever från Kinnareds förskola hjälper till med det första spadtaget inför bygget av den nya förskolan. På bilden även representanter för byggföretaget och Hylte kommun. Samtliga med spade i hand.

På bilden: Annette Huttu, rektor Kinnareds förskola, Marcus Holmgren, VD Tage och söner, Maria Hedin (S) ordförande i barn- och ungdomsnämnden, Charlotta Lindahl, VF Hyltebostäder, Per Borg, kommundirektör. Längst fram: Elin, Novah, Felicia och Isak från Kinnareds förskola.

Nu startar byggandet av en ny förskola i Kinnared, även låg- och mellanstadieskolan kommer att rustas upp och förses med nytt värmesystem.
- Det här har vi sett fram emot länge, säger rektor Annette Huttu.

Idag togs det första spadtaget i bygget av den nya förskolan. Politiker, kommunala tjänstemän och barn från Kinnareds förskola hjälptes åt att sätta spadarna i marken för att markera att det äntligen är dags.
- Vi är så spända och glada för detta. De lokaler vi har idag är visserligen ombonade och charmiga men inte på något sätt ändamålsenliga. Vi har varit mycket delaktiga i planeringen av den inre miljön och hämtat inspiration från andra förskolor så det ska bli spännande att se det färdigt nästa sommar, säger Annette Huttu, rektor på Kinnareds förskola.

Den nya förskolan ska rymma 50 barn uppdelade på tre avdelningar med en separat matsal och en ateljé. Förskolan beräknas stå färdig sommaren 2020. Arbetet kommer att utföras av företaget Tage och söner.
- Det är kul att man satsar i Hylte kommunen och det är kul att vi får vara med och bygga även i Kinnared. Vi hade ett bra samarbete vid renoveringen av skolan i Unnaryd och vi hoppas att det ska gå lika bra här, säger Marcus Holmgren, VD Tage och söner.

Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande var också nöjd med att arbetet startar.
- Det har varit en lång projekteringstid så det är skönt att vara igång. Vi har haft som ambition att fräscha upp våra skolor och efter bygget av Kråkbergsskolan i Hyltebruk och renoveringen av skolan i Unnaryd är det nu Kinnareds tur. Det ska bli fantastiskt roligt att följa detta. Enligt planen ska både skolan och förskolan vara klara 2021.

Kontakt