Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Avgiftsfri kulturskola från årsskiftet

Från den 1 januari 2018 är det avgiftsfritt att delta i kulturskolan. En satsning i kommande budget som beslutats av kommunfullmäktige.

Från och med januari blir kulturskolan i Hylte avgiftsfri, och även instrumenten som tidigare hyrts ut blir också avgiftsfria. Ett beslut som kommunfullmäktige tog i den kommande budgeten.

- Detta är väldigt roligt. Det gör att fler av eleverna får möjlighet att delta och det ska bli spännande att följa utvecklingen och se hur eleverna väljer framöver, säger kulturskolechef Lena Carlberg Nielsen.

Dansa med Natalie Ruiz

En annan nyhet för 2018 är danskurser under ledning av dansaren Natalie Ruiz. Till våren startar en dansgrupp för mellanstadieelever och en för högstadieelever.

Kulturskolan arbetar just nu med att bredda verksamheten, och dans är något som efterfrågats av eleverna. Nathalie har haft ett par projekt i årskurs 5 och 6 under hösten och ska fortsätta på någon ytterligare skola under våren.

- Nu startar vi även eftermiddagskurser på kulturskolan för de som vill dansa. Två grupper som vi hoppas kan ses två gånger i veckan. Vi har även Bild och form, samt det nya ämnet Musik och media som kompletterar den rena musikutbildningen, berättar Lena Carlberg Nielsen.

Låter det spännande?

Redan nu kan du anmäla dig inför vårterminen. Vi tillämpar kösystem för ämnen med många sökande. Meddelande om antagning ges så snart det finns en ledig plats på sökt ämne. Den 31 maj ska ansökningarna ha kommit in som gäller för hela nästa läsår.

Kontakt