Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad

Alla behöriga som sökte fick feriejobb

Malin Ha är en av de 70 ungdomar som fått jobb på Hylte kommun i sommar. Här med handledaren Hanneli Dahl.

I år fick alla gymnasieungdomar som uppfyller villkoren för ett feriejobb i Hylte kommun jobb. Totalt 70 platser har tillsatts med start vecka 24

Det är tack vare extra pengarna i åtgärdspaktetet som Hylte kommun kan erbjuda ett feriejobb till alla de 70 gymnasieungdomar som sökt och är behöriga för ett feriejobb i Hylte kommun. Villkoren är att man är bosatt i Hylte kommun och går första eller andra året på gymnasiet. - Vi har fått ytterligare 300 000 kronor genom åtgärdspaketet till feriejobben och kan då tillsätta fler platser, säger Christer Grähs, arbets- och näringslivschef.

Brett utbud

Feriejobben på Hylte kommun finns bland annat inom omsorgen, räddningstjänsten, administration, fritidsverksamheten och inom föreningslivet. Christer Grähs säger att det är fantastiskt att kunna erbjuda så många ungdomar en plats.
- Personalen ute på våra arbetsplatser och våra arbetsledare har verkligen anstängt sig för att skaka fram alla platserna så det här känns riktigt bra.

Sommarfotograf

Malin Ha läser naturvetenskap första året på Sannarps gymnasiet.  Hon är en av gymnasieungdomarna som har fått sommarjobb med placering på informationsenheten som kommunikatör och fotograf.
- För mig är jobbet på kommunen en möjlighet att förstå mig på vårt samhälle idag. Det är kul att få jobba med något man tycker om att göra och något man har känsla för. Jag har redan träffat mina arbetskamrater och de är mycket trevliga och välkomnande. Det ska bli spännande att få jobba på informationseneheten, jag kan knappt vänta tills jag får börja jobba! 

Kontakt