Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Stöd- och krisjourer

Det finns många jourer som erbjuder stöd, hjälp och rådgivning. Många av jourerna är bemannade dygnet runt alla årets dagar och du som ringer får vara anonym. De flesta drivs av ideella organisationer.

Brottsofferjouren södra Halland, 116 006

Den som drabbats av brott, exempelvis rån, misshandel, våldtäkt eller hot om våld behöver hjälp och tid att bearbeta vad som hänt. Ofta upplever den drabbade att han eller hon förlorat kontrollen över sitt liv. Då kan det vara särskilt viktigt med en erfaren samtalspartner som kan ge råd och stöd. Stödpersonerna lyssnar och bekräftar den drabbade. Stödpersonen har tystnadslöfte och ställer upp med den diskretion som krävs.

Kvinnofridslinjen, 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor i Sverige.

BRIS Barnens hjälptelefon, 116 111

Till BRIS 116 111 kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på Bris telefoner. Bris nummer syns heller inte på telefonräkningen. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om.

BRIS vuxentelefon, 077-150 50 50

BRIS tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn och få stöd samt information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Varje samtal besvaras av en erfaren person på BRIS och du kan självklart vara anonym. Samtalet kostar som ett vanligt telefonsamtal.

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att prata om precis vad som helst. När du chattar med Jourhavande kompis är du anonym.

Till Jourhavande kompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

UMO - ungdomsmottagning på nätet

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan man hitta svar på sina frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla landsting och regioner.

Till umo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt