En dag för inspiration och möte med arbetslivet

Möte med framtidens arbetsgivare

21 april kl. 9-12

Här får eleverna som går i årskurs 8 på Örnaskolan möjlighet att möta representanter från olika delar av arbetslivet i kommunen. Bland annat olika typer av tillverkningsindustri, besöksnäring, bank & försäkring och vård & omsorg. Vi vill visa upp den bredd på olika branscher och yrken som finns bland kommunens företag och hos offentliga arbetsgivare.

Företag på mässan

Möte med en inspiratör

Georg Larsson

George Larsson

24år, född och uppvuxen i Torup, Halland.

Till vardags driver han TPF-Service AB (Torups Park & Fastighets Service AB) Som han har ägt sedan övertagandet från sin farfar 2012 när han var 15år. I faktiska verket har han varit med i rullarna inom bolaget sen han var 4år. De arbetar med skötsel och underhåll av trädgårdar samt utför installation och reparationer av robotgräsklippare i Halland, Västra Götaland, Småland och Skåne. Han hyr även ut sig som busschaufför åt tre olika bussbolag samt anordnar egna bussresor.

Utöver företagandet är han även engagerad i den ideella Skidklubben i Torup.

Han sitter med i styrelsen för: Hultagärdsbacken Torup, Företagarna Hylte, BFBK- Bolmens Förenade Båtklubbar samt delaktig i Företagarna Young.

Jonatan Persson

Jonatan Persson är vd och grundare av Helios Innovations. Han beskriver sig själv som en driven problemlösare som älskar utmaningar och tävlingar. Några av hans passioner är att inspirera ungdomar att våga förverkliga sina idéer, samt forskning och vetenskap. När Jonatan var 16 år gammal fick han en idé till en ny avsaltningsteknik. Under andra året på gymnasiet startade han UF-företaget Helios Innovations. Där utvecklade han en ny avsaltningsteknik som kan rena havsvatten med hjälp av restvärme från industrier. På så sätt minskar kostnaderna avsevärt för avsaltningen av havsvattnet, till och med billigare än kommunalt kranvatten.
Helios Innovations har vunnit ett dussintal priser, bland annat Sveriges största start-up-tävling Venture Cup och i somras fick företaget ytterligare 300 000 kronor i innovationsstöd från Vinnova.

Möte med framtidens arbetsgivare - quiz och vinn biobiljetter

Quiza och vinn biobiljetter!

I samband med dagen kan du som elev vinna biobiljetter. Totalt kommer fyra biobiljetter att lottas ut till de elever som svarar rätt på alla frågor. För att delta i quizet laddar ni ner Hylteappen och svarar på alla frågor. Svaren på frågorna finns att hitta antingen på företagens hemsidor eller vid deras monter. Några svar kommer även under inspirationsföreläsningarna. Ni har möjlighet att svara på quizet 19-22 april.

Det är endast elever från åk 8 på Örnaskolan som deltar under dagen som kan vinna biobiljetter. Svaren lämnas in individuellt och de fyra vinnarna kommer att få en biobiljett var.

Ladda ner Hylteappen på Google Play här. Länk till annan webbplats.

Ladda ner Hylteappen på App Store här. Länk till annan webbplats.

Eller gå direkt till quizet här. Länk till annan webbplats.

Utvärdering

Efter mässan och inspirationsföreläsningarna vill vi gärna att alla deltagare, elever som lärare, fyller i en utvärdering av dagen. Detta är för vi som anordnar Möte med framtidens arbetsgivare ska veta hur ni upplevde dagen och vad vi skulle kunna förbättra. Tack för din medverkan!

Fyll i utvärderingen för elever här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fyll i utvärderingen för företag här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Innan inspirationsdagen har eleverna förberett sig med arbetsuppgifter i skolan kopplat till företagsamhet och entreprenörskap. Eleverna har fått möjlighet att arbeta med materialet ”Möte med en entreprenör” och ” Möjligheternas samhälle” som Ung Företagsamhet tillhandahåller. Allt för att få en baskunskap om företagande och entreprenörskap innan de möter de olika yrkesrepresentanterna på mässan.