Simskolor

Simskolan är mycket viktig för att ditt barn ska känna sig tryggt i vattnet och kunna njuta av ett helt liv av härliga vattenaktiviteter. På Örnahallens Hälsocenter hittar du ett brett utbud av simskolor för barn upp till 12 år. Nya grupper startar varje termin och ibland oftare om möjlighet finns. Vårterminens simskolor startar i mitten på februari och höstterminens i slutet på september. Anmälan öppnar cirka två veckor före kursstart.

Simskolan pågår en dag i veckan i 10 veckor med uppehåll i samband med barnens skollov. Vid ett av tillfällena har vi klädsim.

Målet med simskolorna är att ge barnen vattenvana och att de tillslut ska bli simkunniga.

Undervisningen sker utifrån barnets egna förutsättningar, i egen takt och efter egen förmåga. Övningar och lekar som är roliga är viktiga i inlärningen, eftersom färdigheter då kan övas in under positiva förhållanden. På simskolan lär barnen sig både bröstsim och ryggsim. På plats finns alltid två simlärare, en i vattnet och en på land. Ingen behöver göra något som han/hon inte vill eller känner sig trygg med.

Simkunnig anses den vara som kan: Falla i vattnet, få huvudet under, och efter att åter tagit sig till ytan kan simma 200m på djupt vatten, varav 50 m ryggsim.

Begränsat antal platser därför har barn boende i kommunen företräde.

Läs noga igenom kriterierna för varje simskolegrupp innan du anmäler ditt barn då det är viktigt att barnen hamnar i rätt grupp från början för att känna sig trygg och kunna utvecklas i simskolan. Barnen kan gå i samma grupp flera omgångar för att nå sina mål med simningen. Alla barn är unika och lär sig olika snabbt.

Nytt för våren 2021 är att man gör sin anmälan samt betalning till simskolorna via vår hemsida.
Kostnad för att medverka i simskolan är 530 kr (varav serviceavgift 30 kr) och ska betalas direkt vid bokningstillfället via vår webbokning. Om du inte har ett chipkort sedan tidigare tillkommer en engångskostnad på 75 kr. Vid första simskoletillfället köper du ett chipkort i receptionen för att kunna passera grinden, alternativt får ditt gamla chipkort omprogrammerat.

Med anledning av Covid-19

Vi uppmanar alla att hålla avstånd och stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom.

I vänstermarginalen och nedan hittar du information om våra simskolor.

Krabban - Grodan - Fisken - Hajen