Höstens arrangemang

Kultur vårens evenemangs 2020

Hylte Kultur och Bibliotek har som mål att kunna erbjuda ett blandat utbud av utställningar och vernissage, författatbesök, musikkvällar, barnteater och allsångskvällar.

Program för barn och unga hittar du under rubriken "Kulturarrangemang för barn & unga" och där kan du även anmäla dig till föreställningarna.

Hösten 2020

Vuxen arrangemang hösten 2020

INSTÄLLT - Babycafé

Sånglek, sång och boktipsför små barn (0-18 månader) och föräldrar. Vi bjuder på fika !
Baybycaféerna leds av Åsa Engberg, Språkstartare och är ett samarrangemang mellan Hylte Kultur & Bibliotek och Språkstart Halland
Välkommen !

Babycafé på Torups bibliotek:
Måndagar kl 10-11 14 september, 12 oktober, 16 november

Babycafè på Hylte bibliotek:
Torsdagar kl 10-11 17 september, 15 oktober, 19 november

Babycafé på Unnaryds bibliotek:
Fredagar kl 10-11 18 september, 16 oktober, 20 november

INSTÄLLT - Fredag 6 november - Tiganites Meres - Grekisk folkmusik från Medelhavets hamnar

Efter en lyckad premiärturné på flera av Sveriges stora folkmusikfestivaler under 2019 så kommer Tiganites Meres tillbaka till Norden 2020!

Tiganites Meres är ett nybildat grekiskt band med fyra välrenommerade kvinnliga musiker från Thessaloniki/Aten. Idén med bandet var att lyfta de kvinnliga musikerna i den vanligtvis mansdominerade genren i Grekland. Deras repertoar baseras på de två grekiska musikstilarna Rebetiko och Smirneiko, som förenar grekisk och turkisk musiktradition i perfekt harmoni. Bandets medlemmar kombinerar sina kunskaper och erfarenheter om dessa två genrer med sina egna personliga stilar och tar ett nytt grepp på denna tidlösa musik.
Bandmedlemmar
Lina Alatzidou: sång och slagverk
Eirini Zogali: bouzouki och baglama
Athena Lambiri: gitarr och sång
Haroula Tsalpara: dragspel, baglama och sång

Tid : Fredag 6 november kl 19
Plats: Forum Hyltebruk
Konserten är gratis men anmäl dig här för att säkert få platslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Denna föreläsning är en del av temaveckan Psyklyftet som du kan läsa er om på hylte.se/psyklyftetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

INSTÄLLT - Föreläsning & boktips: Starka känslor hos barn

Att som vuxen möta ett barns ilska, rädsla och frustration kan många gånger vara en utmaning. Psykologen Malin Roos af Hjelmsäter föreläser om barns starka känslor och om hur vi som vuxna kan stötta barnen. I samband med föreläsningen ges även boktips på temat.

Arrangör: Hyltebiblioteken
Tid: 18.00-19.30
Plats: Biblioteket i Hyltebruk
Anmälan via länk: Starka känslor hos barn - Hylte kultur och biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

INSTÄLLT - Fredag 13 november - Kalejdo-dans med Nathalie Ruiz

En exklusiv dansföreställning med Hyltes egna världsstjärna Nathalie Ruiz!
En kalejdoskopisk lek mellan rörelse, musik, ord och rörliga bilder.
Den erfarna solisten, unge mannen och äldre skådespelaren möts på avstånd i ett varmt och humoristiskt universum. Ett kalejdoskop där deras världar krockar med varandra, över nations- och generationsgränser. Och dansen blir en kroppslig re ektion i en surrealistisk värld styrd av frånvaron av beröring.
Publiken bjuds på ett dansande äventyr med ena foten i den halländska myllan.
I en tid där Coronaviruset blir medregissör vill Nathalie Ruiz titta på begränsningar som tillgångar, förändring som utveckling och bytande av perspektiv som en inbjudan till ytterligare objektivitet i den egna förståelsen.

Den mångsidiga scenkonstnären Nathalie Ruiz har i många år dansat med Cullbergbaletten, varit konst- närlig ledare för Regionteater Västs och fick Region Halland kulturpris 2019. Numera är hon konstnärlig chef för Artome - med kultur som växtkraft, projektledare för Rendez-Vous! - för ett rikare kulturliv på små orter och ledare för dansverksamheten Moving Torup - en dans för alla! Hon framträder, koreograferar, leder workshops och föreläser i Sverige och internationellt.

Tid : Fredag 13 november kl 19
Plats: Forum Hyltebruk
Endast 30 platser så anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

INSTÄLLT - Fredag 20 november - Swingkonsert med The Red Hot Mamas!

Som tagna direkt från en rökig jazzklubb i 30-talets New Orleans framför Red Hot Mamas bluesig swing och oförglömliga melodier med förförisk stämsång till ackompanjemang av piano. Allt paketerat i en tidsenlig stil. Välkomna!

Tid : Fredag 20 november kl 19
Plats: Forum Hyltebruk
Konserten är gratis men anmäl dig här för att säkert få plats -länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lyssna på soundcloud:
http://soundcloud.com/red-hot-mamaslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillgänglighet på Hylte folkbibliotek

Biblioteket i Hyltebruk har tillgänglighetsanpassad parkering belägen ungefär 10 meter från byggnadens entré. Från entreplan finns hiss upp till andra våningen där biblioteket och Hörsalen finns. Här finns även tillgängligehtsanpassad toalett. I Hörsalen där många arrangemang hålls finns hörslinga installerad.