Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Publicerad 2021-04-15

Nationella råd med anledning av covid-19 – så här berörs Hylte kommun

Från och med 14 december upphörde de lokala allmänna råden att gälla i Halland och vi lyder istället under de uppdaterade och skärpta allmänna råd som nationella myndigheter utfärdat. Förändringen innebär i dagsläget inga förändringar för Hylte kommuns verksamheter – de anläggningar och verksamheter som har hållit stängt under de lokala råden kommer att fortsätta att göra så även under de nationella. Läs mer om vilka verksamheter som berörs, vad de nationella råden innebär samt nya nya restriktioner från regeringen längre ner på sidan.

Håll i och håll ut, håll avstånd och tvätta händerna. Ta hand om dig själv och andra. Tillsammans kan vi minska smittspridningen.

Region Halland, Länsstyrelsen och alla halländska kommuner har gemensamt kommit fram till hur de nya råden ska påverka verksamheterna i hela länet. Utgångspunkten är att verksamheter som varit stängda under perioden med lokala råd ska vara fortsatt stängda om man inte utifrån de uppdaterade allmänna råden gör en annan bedömning. Det innebär att man gör en avvägning där den negativa påverkan en stängd verksamhet kan innebära ur ett bredare folkhälsoperspektiv vägs mot risk för smittspridning.

Innehåll på denna sida är följande:

Tryck på länkarna ovan för att komma direkt till partiet du vill läsa mer om.

Stängda verksamheter i Hylte kommun

 • Örnahallens Hälsocenter
  Badhus – fortsatt stängt
 • Biografen i Forum - fortsatt stängt
 • Kommunala utställningslokaler och konferenslokaler – fortsatt stängt
 • Kommunala mötesplatser såsom frivilligverksamhetens mötesplatser samt de öppna dagverksamheterna på de särskilda boendena är fortsatt stängda.
 • MP-husets second hand-butik - stängd, försäljning sker även digitalt eller via tidsbokning. Mer information på MP-husets facebooksida.
 • Kulturskolan
 • Öppna förskolan
 • Digidelcenter. Verksamheten i Hyltebruk, Torup och Unnaryd har stängt.
 • Vi avråder från bokning och användning av Företagscenters lokaleröppnas i nytt fönster på Storgatan.
 • Kommunens fixartjänst för äldreöppnas i nytt fönster tar paus

Öppna eller delvis öppna verksamheter i Hylte kommun

 • Örnahallans Hälsocenter
  Gruppträning – Startar igen torsdagen den 22 april, i början enbart med utomhuspass. Bokning öppnar 19 april och sker via hemsidan. Vid frågor eller funderingar så mejla ornahallen@hylte.se

  Gym – Öppnar igen tisdagen den 20 april. Max fyra personer åt gången tillåts i gymmet och bokning av tid sker via hemsidan. Ditt kort fungerar enbart vid bokad tid, övrig tid är kortet låst. Detta för att vi ska kunna minska smittspridningen. Bokningen öppnar 19 april. Vid frågor eller funderingar så mejla ornahallen@hylte.se
 • Biblioteken i Hylte, Torup och Unnaryd har nu försiktigt öppnat för snabba besök, såsom att låna och lämna tillbaka böcker. Notera att det är begränsat antal besökare som gäller, max 3 personer på biblioteken i Torup och Unnaryd och max 5 personer på Hylte bibliotek. Som Meröppet-låntagare kan du besöka biblioteken mellan klockan 7-22 alla dagar i veckan. Det går även fortfarande att beställa böcker för avhämtning i Digidelcenter. Läs mer om vad som gäller och hur du tidsbokar/beställer på hylte.se/biblioteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Från vecka 16 kommer Hylte fritidsgård och mobil fritidsgårds verksamhet att vara öppen igen utan tidsbokning, men med ett maxantal på besökare. Information och aktiviteter uppdateras veckovis på sociala medier, Instagram och Facebook.
 • MP-husets second hand-butik - stängd, försäljning sker även digitalt eller via tidsbokning. Mer information på MP-husets facebooksida.

Mer om regeringens skärpta restriktioner på Folkhälsomyndigheten:
Folkhälsomyndigheten - Ytterligare åtgärder för att bromsa smitta och skydda hälsalänk till annan webbplats

Nationella råden och rekommendationer

Du har ett personligt ansvar för att skydda dig själv och andra mot spridningen av covid-19. Tillsammans minskar vi smittan.

Nationella råd och rekommendationer - Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du är skyldig att:

 • Stanna hemma vid symtom
 • Begränsa nya nära kontakter
 • Hålla avstånd till andra och undvika platser med trängsel
 • Resa på ett så smittsäkert sätt som möjligt
 • Arbeta hemifrån så ofta du kan
 • Hålla en god handhygien
 • Vara försiktig när du besöker personer som är 70+ eller tillhör en riskgrupp

Besök i kontaktcenter

Kommunens kontaktcenter har öppet för både telefonkontakt och besök.Vi försöker att minska antalet besökare i kommunens kontaktcenter. Därför ser vi helst att du ringer eller mejlar oss. Behöver du ändå besöka oss så är du naturligtvis välkommen. För att undvika smittspridning har besökstiderna begränsats något och antalet besökare i kontaktcenter har begränsats till max fyra (4) besökare åt gången.

Behöver du lämna in post så får du gärna lägga in den i kommunens brevlåda i dörren bredvid entrén till apoteket.

Du kan läsa mer om öppettider i kontaktcenter via länken nedan

Öppettider – Kontaktcenteröppnas i nytt fönster

Mer informaion - andra myndigheter

Nedan hittar du länkar till mer information från ansvariga myndigheter.

Kontakt