Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Trygg och säker – Räddningstjänsten Hylte

På sidorna under Trygg och säker hittar du information om räddningstjänstens arbete och om hur Hylte kommun arbetar med krisberedskap och trygghet. Du kan även läsa om Sveriges samlade försvar, vilka risker som finns i Hylte kommun och hur du som medborgare kan göra för att vara förberedd för dessa.

Förebygga och hantera risker

Hylte kommun arbetar kontinuerligt för att skapa en trygg och säker miljö för alla invånare och besökare. Räddningstjänsten arbetar tllsammans med kommunens olika verksamheter för att förebygga risker och planerar för hur kommunen ska hantera en samhällskris.

Risker som bedöms kunna hända i Hylte kommun som har stor påverkan på hela samhället och som skulle kunna leda till en samhällskris är:

Du är viktig

I arbetet med att skapa en trygg och säker miljö är du som kommuninvånare en viktig medspelare. Som medborgare har du ett ansvar i krissituationer och på dessa sidor kan du lära dig mer om att både hantera och förebygga kriser samt vilka lokala risker som finns. Du hittar också tips på hur du kan förbereda dig för att klara olika typer av samhällskriser.

Viktiga telefonnummer

Det finns flera olika nummer som du kan ringa för att få hjälp eller för att få eller ge information om olika störningar i samhället. Vi har samlat en lista på nummer som är bra att ha till hands. Du hittade den genom att följa länken nedan.

Viktiga telefonnummer Öppnas i nytt fönster.

Håll dig informerad i eller inför en samhällskris

Vid en kris eller samhällsstörning använder sig kommunen av olika kanaler för att nå ut med information. De två främsta kanalerna är hylte.se och kommunens officiella facebooksida, du hittar länkarna nedan. Vid behov tar kommunen även hjälp av medier och andra myndigheters kanaler.

Kontakt