Hoppa till innehåll Hoppa till meny

Fritidskort för unga under 20 år

Hylte kommun erbjuder dig som är folkbokförd i kommunen och är under 20 år avgiftsfritt resande med Hallandstrafiken under vissa tider på dygnet. För att ta del av detta anmäler du dig via kommunens e-tjänst som du når genom länken längre ner på sidan. Du får sedan ett Fritidskort skickad hem till dig, biljetten gäller fram till och med den 14 juni 2022 men kan komma att förlängas.
Erbjudandet är personligt och gäller endast personer som är folkbokförda i Hylte kommun och är mellan 7 och 19 år (födda år 2002 till 2015).

Har du inte ett fullständigt personnummer kan du kontakta kontaktcenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (kontaktuppgifter finns längst ner på sidan) så hjälper de dig med anmälan.

När får jag mitt kort?

När du har gjort din ansökan tar det cirka två arbetsveckor att få ditt kort hemskickat.

Var kan jag resa?

Fritidskortet avser fritt resande med Hallandstrafikens bussar samt Öresundstågen, Krösatågen och Västtågen inom hela Halland.

När kan jag resa?

Fritidskortet gäller mellan klockan 15–04 måndag–fredag skol- och studiedagar samt dygnet runt under lov- och helgdagar. För jullovet avser det tiden mellan höstterminens sista dag och vårterminens första dag. Resor som du gör under andra tider bekostar du själv.

Viktigt!

När du har fått ditt Fritidskort är det viktigt att du går in på Hallandstrafikens webbplats och registrerar kortet under Mitt konto. Är kortet inte registrerat kan du inte få ett nytt, varken från Hallandstrafiken eller Hylte kommun, om du skulle tappa kortet. Om du har registrerat ditt kort och tappar det försvinner inte biljetten då den fortsatt är kopplad till ditt konto. Du kan då hämta ett nytt plastkort i Hallandstrafikens kundservicebutiker eller hos deras återförsäljare. Det nya kortet registrerar du sedan på Mitt konto och kopplar därefter Fritidsbiljetten till kortet. Tänk på att du även kan flytta din biljett till Hallandstrafikens app via Mitt konto.

Kontakt