Hylte gymnasieenheten

Jakt- och viltvård

(studievägskod NBSKO)
Jakt- och viltvård, vilt i sikte för jaktelev
Oavsett om du vill ha jakt som ett livslångt fritidsintresse eller yrkesmässigt arbeta med jakt och viltförvaltning, ger Vildmarksgymnasiet i Unnaryd dig den insikt och de grundläggande kunskaper i viltvård, jakt och tillvaratagande av vilt som du behöver....

Ansvar - Ödmjukhet - Kunskap


Vi lägger därför särskild vikt vid att jakten skall vara etiskt styrd och ett naturligt sätt att uthålligt nyttja en naturresurs av hög kvalitet. Utbildningen innehåller mycket praktisk jakt, arbete med hundar, vapen och handgriplig viltvård i skiftande miljöer.
harjakt på Vildmarksgymnasiet i september 2013

Vår viltförädlingskompetens


Är unik i landet. Du får lära dig allt från skott till gryta, skinnberedning, troféhantering och naturslöjd med vilt i centrum. Vi säljer kött och charkuteriprodukter från vår egen affär.
Viltbutikens kyldisk
På köpet får du enstabil grund att stå på när det gäller att vistas i naturen på naturens villkor, gott kamratskap, lärare/instruktörer med spetskompetens, från vägledare i vildmarksliv till jaktboksförfattare, alla med en positiv livssyn, ett brinnande intresse för naturen och med glimten i ögat.

En förutsättning är att du är beredd att satsa helhjärtat på en kvalificerad utbildning med fokus på respekt för viltet. Före och efter skottet  - ofta med naturen i olika delar av landet som klassrum.

Sidan uppdaterades: 2017-07-10  av: Helena Frisk
Tipsa en vän:
Kontakt

Hylte kommun | Storgatan 8, 314 80 Hyltebruk | Tel: 0345 - 180 00 | Fax: 0345 - 181 90  |  E-post: kommunen@hylte.se | Organisationsnummer: 212 000-1207