Hoppa till innehåll Hoppa till meny
  • 2018-05-23 09.47

    Eldningsförbud i Hylte kommun

    Från och med den 23 maj klockan 12:00 råder det eldningsförbud i Hylte kommun. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och ...

Projekt VÄXA i Hylte

Moln och blå himmel

Är du en person som inte varit i arbete eller studier på länge? Kanske har du aktivitetsersättning? Eller är du sjukskriven alternativt arbetslös sedan lång tid tillbaka? Kanske har du provat olika arbetsmarknadsinsatser men inte kommit vidare till nästa steg? Då kan VÄXA Hylte vara något för dig!

VÄXA Hylte är en hälsofrämjande insats med målet att du som deltagare ska komma ett steg närmare arbete eller studier. Det kan innebära att bli mer förberedd för sysselsättning, arbetsträning eller praktikplats. Ibland kan det innebära att gå direkt till arbete eller studier.

Aktiviteter, mål och hälsa

När du är med i VÄXA Hylte får du göra hälsoprofilbedömningar, skapa ett mål att arbeta mot, delta på gruppträffar där vi samtalar kring olika delar av hälsa samt gör någon aktivitet tillsammans. Aktiviteten kan vara avslappning, promenad, gymträning, cirkelträning, pingis, bowling och utflykt.

I VÄXA Hylte kan du bli mer medveten om dina resurser och utvecklingsområden vilket kan hjälpa dig att nå dina mål.

Du deltar upp till 1 år och den grupp du är med i består av 5-8 personer som träffas två gånger i veckan. Den ena träffen är en timme där du som deltagare väljer mellan träning i gym, promenad eller bad. Den andra träffen är tre timmar och består av föreläsning och diskussioner kring olika hälsoämnen samt en gemensam aktivitet.

Individuella samtal sker också vid några tillfällen som är utöver de vanliga träffarna. Det gäller till exempel dels vid hälsoprofilbedömningen, skapandet av en personlig handlingsplan och vid avstämningar med din handläggare eller kontaktperson.

Läs om de olika delarna i processkartan nedan under relaterad information. VÄXA Hyltes träffar sker på Örnahallens Hälsocenter, Dalgatan 1 i Hyltebruk.

Hur gör jag för att anmäla mitt intresse till VÄXA Hylte?

  1. Kontakta din handläggare på Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller Socialtjänsten i Hylte kommun för att anmäla ditt intresse. Om du inte har någon handläggare kan du kontakta ansvarig för projektet, Lotta Larsson Kuzma, hälsoutvecklare.
  2. Du får veta om du är aktuell för att delta i projektet.
  3. Du får information om innehållet via en informationsträff.
  4. Programstart. 

Kontaktinformation

Lotta Larsson Kuzma
Telefon:
0345-180 93 / 072-981 83 84
E-post:
Lotta.Larsson-Kuzma@hylte.se

Sidan uppdaterades: 2018-03-01

Kontaktinformation