Hylte gymnasieenheten

Ansökan och antagning

Valet

Att välja till gymnasieskolan upplevs ofta som ett stort steg i livet. För att underlätta valet bör du sätta dig in i hur gymnasieskolan är uppbyggd och vad det innebär att studera på gymnasienivå. Ta dig tid att fundera på vad du vill och prata gärna med dina föräldrar, dina kompisar och din studie- och yrkesvägledare men tänk på att valet är ditt. Det är din framtid det gäller!

Behörighet

Du är behörig att söka till gymnasieskolan om du är under 20 år och inte har genomgått tidigare gymnasieutbildning samt har lägst betyget E i svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik. Om du söker yrkesprogram ska du också ha minst 5 andra betyg med lägst E. Om du ska gå ett högskoleförberedande program behöver du ha nio andra betyg med lägst E. Vilka nio ämnen som krävs är olika för de högskoleförberedande programmen.

Ansökan

Ansökan sker via internet, all information du behöver inför ditt gymnasieval finns att läsa på Gymnasieantagning Hallands webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som bor i en annan kommun i Sverige (utanför vårt samverkansområdelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) och vill söka till en skola hos oss ska söka via antagningen i din hemkommun. Då gäller det sista ansökningsdatum som din hemkommun angett. De vidarebefordrar din ansökan och dina betyg till vår gemensamma antagningsenhet "Gymnasie Halland". Du kommer att få ditt antagningsbesked på posten.

Antagning 

Du hittar all information om antagningen på Gymnasie Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterades: 2014-01-27  av: Eva Halldin
Tipsa en vän:

Hylte kommun | Storgatan 8, 314 80 Hyltebruk | Tel: 0345 - 180 00 | Fax: 0345 - 181 90  |  E-post: kommunen@hylte.se | Organisationsnummer: 212 000-1207